Cox Bulleid Architects, Teddington Church Hall ?>
Cox Bulleid Architects, Teddington Church Community Hall ?>
Cox Bulleid Architects, Teddington Church Community Hall ?>
Cox Bulleid Architects, Teddington Church Community Hall ?>

Teddington Church Community Hall

Cox Bulleid Architects have developed initial designs for an invited competition to remodel the community facilities at Teddingtom Methodist Church in South West London. A new zero carbon building houses the main hall with coloured glazed panels opening onto an existing garden and small park. At the upper level a glazed trombe wall filled with crushed rubble allows a controlled low tech solar energy store. Both upper and lower levels are seen as a beacon to the community and a visible demonstration project of a low energy building.

New entrances either side of the main hall organise circulation routes allowing level access and clear views to the heart of the building. To the right of the main hall the existing youth hall is reworked by the addition of a new externally insulated lining and a covered secure play space with coloured screens and perimeter planting.

Elsewhere on the site the development of residential upper floors is proposed to unify the streetscape and provide funds for the Church.