Cox Bulleid Architects, Notting Hill House ?>
Cox Bulleid Architects, Notting Hill House ?>
Cox Bulleid Architects, Notting Hill House ?>
Cox Bulleid Architects, Notting Hill House ?>
Cox Bulleid Architects, Notting Hill House ?>
Cox Bulleid Architects, Notting Hill House ?>
Cox Bulleid Architects, Notting Hill House ?>
Cox Bulleid Architects, Notting Hill House ?>

Notting Hill House

A four storey building in London’s Notting Hill was transformed from several flats into a family house. The client’s brief was for plenty of space, light and connection to the garden.

The interior of the house was completely remodelled, with the stair relocated from the back to the centre of the building. This then allowed for a section of the ground floor to be removed creating a full width double height space linking the kitchen floor to the living area above. A two storey glazed wall onto the garden, reached through sliding glazed doors, gives a generous and direct connection to the outside.

Bathrooms are positioned off the centrally positioned stair with full width bedrooms to both front and back. At the top of the house the attic space was transformed into the main bedroom with a bathroom and dressing area at the lower level and gallery bed platform in the roofspace.

Project published: Architects Journal 4.9.2003