Cox Bulleid Architects, Kennington House ?>
Cox Bulleid Architects, Kennington House ?>
Cox Bulleid Architects, Kennington House ?>

Kennington House

This project involved replanning a 1960's timber clad courtyard house in South London in response to the client's brief for a more contemporary lifestyle.

The cellular arrangement of rooms was opened up to create an open plan kitchen/living area on one wing of the house, and a modern version of an open cloister library and flexible bedroom/study on the other wing.

One of the courtyard walls was replaced with sliding glazed timber doors opening onto the garden. Along the other courtyard wall existing windows were enlarged to make oversize glazed doors, incorporating rotating ventilation panels. Internally storage and machines are concealed, while brightly coloured sliding wall panels allow both flexibilty and privacy.

Project published: The Independent on Sunday Magazine 4.11.2002